Akcija!

Španščina: cela 1. stopnja

Original price was: 144,00 €.Current price is: 72,00 €.

Opis

Stopnja 1 zajema 12 poglavij prve stopnje španščine:

Španščina 1a ¡Empezamos! – Pa začnimo!
Pridružite se nam na potepu po Španiji. V prvem poglavju se boste naučili osnov: številke, abecedo, izgovorjava, osnovne fraze za sporazumevanje. Naučili se boste povedati, zakaj se učite špansko in kaj radi delate v prostem času. Na koncu za poslastico in sprostitev vas čaka španska glasba.

Španščina 1b: En taxi – S taksijem
Tokrat se boste odpravili s taksijem iz letališča Barrajas v center Madrida, spoznali boste številke, plačevanje, okrajšave naslovov, vprašalnice. Naučili se boste prepoznati samostalnike ženskega in moškega spola ter tvoriti množino. Na koncu poglavja boste obvladali izgovorjavo španskih besed, naučili pa se boste nekaj o španski kulturi in preizkusili se boste v dialogu s taksistom. V tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

Španščina 1c: Hora del desayuno – Čas za zajtrk
Pot boste nadaljevali po ulicah Madrida, kjer boste v kavarni naročili kavo in nekaj za pod zob. Naučili se boste besedišče, ki je povezano z zajtrkom. Preizkusili se boste v dialogu v kavarni. Naučili se boste španske določne in nedoločne člene ter uporabo besedi “tudi” in “tudi ne”.

Španščina 1d: Mi barrio – Moje naselje 
V tem poglavju se boste sprehodili po mestu in se naučili kupiti vozovnico za podzemno železnico. Na koncu boste obvladali pomembno razliko vseh treh glagolov BITI v španščini (ser, estar, haber). Naučili se boste opisati svoj kraj in uporabljati predloge in prislove. Znali boste tudi vprašati za smer in tudi dajati napotke za sprehod po mestu. Naučili se boste besede za barve, se znajti na podzemni železnici in številke do 20. Tudi v tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

Španščina 1e: Te presento a mi amigo – Naj ti predstavim prijatelja
V tem poglavju se boste družili. Spoznali boste novega španskega prijatelja, naučili se boste črkovati svoje osnovne podatke, da ne bo prišlo do nesporazumov pri zapisu, številke do 100, poklice, narodnosti in jezike. Lahko boste povedali, kaj imate radi in česa ne, pa tudi spregali boste glagole SER, ESTAR, LLAMARSE in TENER v španščini. Ti glagoli vam bodo prav prišli pri predstavitvi sebe in drugih (znanih in neznanih) oseb. V ta namen pa vam bomo predstavili tudi vprašalnice, da boste lahko sogovornika bolje spoznali.

Španščina 1f: Vamos de tapas – Gremo na tapase
Nadaljevali boste pohajkovanje po Španiji. Naučili se boste okrepčati s “tapasi” v baru s prigrizkom in pivom. Naučili se boste besedišče v povezavi s prigrizki in pijačo. Znali boste poimenovati pribor in opisati okuse jedi. Preiskusili se boste v dialogu v restavraciji in naučili spregati pravilne glagole, ki se končajo na -AR v sedanjiku. Za piko na i pa si boste lahko privoščili nekaj španske glasbe.

Španščina 1g: Compramos regalos – Kupimo darila
Čaka vas nakupovanje daril in oblačil, pa tudi nekaj matematike. Če vam ta povzroča preglavice že v maternem jeziku, bodite brez skrbi, obljubimo, da je računanje v španščini čisto enostavno. Naučili se boste organizirati pravo špansko in mehiško fiesto (praznovanje), pa tudi spregati pravilne glagole, ki se končajo na -ER in -IR.

Španščina 1h: En la tienda de ropa – V trgovini z oblačili
V tem poglavju se boste odpravili v trgovino z oblačili. Naučili se boste besedišče v povezavi z oblačili in materiali. Naučili se boste povedati, kako se oblačite ob različnih priložnostih in ob različnih letnih časih. Tudi na dodatke ne smete pozabiti! Ponovili boste barve in naučili se boste spregati nepravilne glagole, ki imajo spremembe v svojem korenu. Izvedeli boste več o Kanarskih otokih, saj se boste tja odpravili na izlet. Na izletu se boste naučili še nekaj o geografiji: Kako se reče puščava, vulkan, gozd ali jezero v španščini?

Španščina 1i: Mi rutina diaria – Moja dnevna rutina
V zadnjem poglavju tega modula boste spoznali še več glagolov, tokrat povratne glagole, s katerimi boste znali opisati svoj dan in aktivnosti. Naučili se boste vprašati, koliko je ura in kdaj ste dogovorjeni za zmenek ali sestanek. Naučili se boste dneve v tednu in dele dneva. Ob koncu poglavja boste znali govoriti o svoji dnevni rutini, kaj radi počnete v prostem času in kdaj ter kako pogosto kakšno stvar počnete.

Španščina 1j: En la oficina de turismo – V turistični pisarni
V tem poglavju boste obiskali muzeje, znamenitosti in trgovine. Da ne boste zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se boste pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Ponovili boste dneve v tednu in se naučili mesece v letu ter dele dneva. Spoznali boste še letne čase in pravila naglaševanja.

Španščina 1k: Un viaje en autobús – Na potovanju z avtobusom
Kupili boste vozovnico za vlak ali avtobus in se odpeljali v Medino de Rioseco ali kam drugam. Spoznali boste države,  značilnosti Španije in Latinske Amerike. Naučili se boste besedišče v povezavi s prevoznimi sredstvi, letališčem, številke do 10.000, glagole premikanja in še nekaj nepravilnih glagolov.

Španščina 1L: En el hotel – V hotelu
Ko prispete na svojo destinacijo, se boste nastanili v hostlu, penzionu ali hotelu. Naučili se boste besedišče v povezavi s prtljago, nastanitvijo, pa tudi razlike med glagoli SER, ESTAR in HABER. Nato pa boste načrtovali dan za ogled znamenitosti in aktivnosti, ki jih lahko počnete na potovanju. Ponovili boste uporabo sedanjika (pravilne in nepravilne glagole) in bližnji prihodnjik za samostojno tvorjenje dialogov, govorjenih in pisnih besedil. Za piko na i pa boste poslušali prikupno pesem španske pevke.

Dodatne informacije

Jezik

Španščina

Modul

Modul 1, Modul 2, Modul 3, Modul 4

Stopnja

1. stopnja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Španščina: cela 1. stopnja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…

Scroll to Top