Nemščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica

GUTEN TAG!

Vsebina

DEMO učilnico smo pripravili za vas, da spoznate, kako e-učilnice izgledajo in kaj lahko pričakujete od ostalih. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našim načinom poučevanja tujega jezika. Ne pozabite, da je najboljši način učenja tujega jezika kombinacija samostojnega e-učenja in učenja z učiteljem. Če torej želite povečan učinek samostojnega učenja, priporočamo obisk jezikovnega tečaja v živo ali online.

V DEMO učilnici se boste naučili nekaj osnovnih fraz v nemščini in spoznali boste osnove ločitve samostalnikov na ženski, moški in srednji spol. Znali boste predstaviti sebe (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Lahko boste povedali, kako se počutite. Za konec pa boste lahko poslušali eno pesem v nemščini in rešili vaje glede na poslušano.

V e-učilnicah kombiniramo naloge zaprtega tipa in odprtega tipa: povleci in spusti, zapolni praznine, Drži ali ne drži?, interaktivni videoposnetki, izberi pravilen odgovor, naloge vezane na glasbeni posnetek in še veliko več. Naloge spremljajo audio in video posnetki, kar vam bo pomagalo pri vadbi izgovorjave.

MODUL 1 (20h)

1A: Guten Tag! - Dober dan!​

Vsebina

V prvem poglavju se boste naučili nekaj osnovnih fraz v nemščini, se znali predstaviti in spoznali abecedo v nemščini in izgovorjavo ter osnove ločevanja samostalnikov na ženski, moški in srednji spol. Ob koncu boste lahko ločili med formalnim in neformalnim dialogom. Znali se boste predstaviti (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Znali boste povedati, kako se počutite in naučili se boste vprašati po telefonski številki ali elektronskem naslovu. Prav tako boste lahko to povedali drugim. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih fraz za lažje sporazumevanje in nekaj osnovnih glagolov. Za konec pa boste lahko poslušali eno nemško pesem in rešili vaje glede na poslušano.

1B: Wer bist du? - Kdo si ti?​

Vsebina

V drugem poglavju se boste naučili obširneje predstaviti sebe in druge. Naučili se boste uporabljati osebne zaimke (jaz, ti, on, …), povedati narodnosti, poklice in jezike v nemščini, spoznali boste nemške, evropske in svetovne slavne osebe ter se naučili predstaviti tudi njih! Pripravili smo vajo, kjer se boste preizkusili v dialogu z uslužbencem na upravni enoti in urejanje osnovnih dokumentov ne bo nikoli več problem. Na koncu bomo poslušali pesem, ki je povezana s temo.

1C: Meine Familie - Moja družina​

Vsebina

V tretjem poglavju je v ospredju družina. Spoznali boste besedišče družinskih članov, besede za opisovanje oseb in njihovega značaja ter delov telesa. Znali boste narediti svoje družinsko drevo. Naučili se boste tudi spreganje glagolov, ki se končajo na -EN in tudi razliko med glagoloma BITI in IMETI. Spoznali boste simpatično kantavtorico iz Berlina.

Se želite naučiti tujega jezika z učiteljem?

MODUL 2 (20h)

1D: Klamotten Einkaufen - Nakupujemo oblačila​

Vsebina

Tokrat se bomo podali v trgovino z oblačili. Naučili se boste vse o oblekah: vrsta obleke, dodatki, velikost, znamke, barve, materiali, … Naučili se boste povedati, kaj kdo nosi in s tem povezan 3. in 4. sklon. Vadili boste dialog v trgovini z oblačili in naučili se boste spregati glagole na -EN. Seveda tudi v tem poglavju ne manjka glasba.

1E: Ich bereite Geschmackvolle gerichte vor - Pripravljam okusne jedi​

Vsebina

V tem poglavju bomo uživali v kulinaričnih dobrotah. Naučili se boste besedišče povezano s hrano: hrana in pijača, embalaža, posoda in glagoli, ki jih uporabljamo za opisovanje priprave hrane. Vadili bomo dialog v restavraciji in naučili se boste povedati, kaj imate radi in česa ne marate. Uporabljali bomo 2. in 4. sklon. Naučili se bomo tvoriti množino samostalnikov in uporabo glagola MÜSSEN.

1F: Wann treffen wir uns - Kdaj se dobimo?​

Vsebina

Po tem poglavju nikoli ne boste imeli več težav z dogovarjanjem za zmenke in sestanke. Naučili se boste povedati, koliko je ura in govoriti o času. Obvladali boste dneve v tednu, mesece v letu in letne čase. Znali boste povedati, kakšno je vreme. Naučili se boste govoriti o preteklosti in prihodnosti.

MODUL 3 (20h)

1G: Meine Stadt - Moje mesto​

Vsebina

Imate težave z razumevanjem navodil za orientacijo po mestu? Po končanem poglavju to sploh ne bo več težava! Sprehodili se bomo po mestu in naučili se boste opisovati vse stavbe in kje se točno nahajajo, pa tudi poimenovati prevozna sredstva. Ponovili bomo 1. sklon in 4. sklon, naučili se bomo še 3. sklon. Vadili bomo dialog v mestu, dajati napotke in naučili se boste spregati in uporabljati glagol ITI v povezavi s prevoznimi sredstvi. Obvladali boste predloge za mesto predmetov. Naredili bomo tudi pregled z razlago razlik med 3. in 4. sklonom.

1H: Mein Zuhause - Moj dom​

Vsebina

V tem poglavju se boste naučili besedišče v povezavi s hišo: prostori v hiši, pohištvo in predmeti, število (ena, dva, tri, …) v ženskem, moškem in srednjem spolu. Ponovno bomo vadili predloge za umestitev predmetov in pohištva in različne predloge za 3. in 4. sklon. Spoznali boste tudi hišna opravila. Ponovno bomo poslušali nemško glasbo.

1I: Es tut mir Weh - Boli me​

Vsebina

V tem poglavju boste spoznali obširneje dele telesa in vso besedišče v povezavi z zdravnikom: čutila, zdravstvene težave in kaj vam lahko pomaga pri vaših težavah. Naučili se boste še 3. sklon in velelnik. Na koncu boste seveda še poslušali nekaj nemške glasbe.

MODUL 4 (20h)

1J: Im Urlaub - Na počitnicah​

Vsebina

Naučili se boste govoriti o svojih počitnicah: kam iti na počitnice, besedišče v povezavi s prtljago, počitniške namestitve, hotel in druge namestitve. Ogledali si boste nekaj počitniških točk v Nemčiji. Vadili boste dialog v hotelu in naučili se boste uporabljati pogojnik. Vadili boste pogovor o svojih počitnicah in izkušnjah.

1K: Mit dem Zug oder mit dem Bus - Z vlakom ali avtobusom​

Vsebina

V predzadnjem poglavju boste ponovili prevozna sredstva in naučili se boste besedišče v povezavi s potovanjem, s prevoznimi sredstvi in letališčem. Naučili se boste množino 3. sklona. Vadili boste dialoge na avtobusni in železniški postaji ter na letališču. Spoznali boste nekaj glagolov, ki jih uporabljamo v povezavi s transportom.

1L: Wir feiern und besuchen sich - Praznujemo in se obiskujemo​

Vsebina

V zadnjem poglavju četrtega modula se boste naučili še več stvari o nemški kulturi. Spoznali boste nemške praznike, kako se Nemci in Avstrijci obnašajo na obiskih. Naučili se boste napisati različna sporočila, se pogovarjati po telefonu in izbrati darila za različne priložnosti. Spoznali boste različne vprašalnice glede na različne nemške sklone. Seveda ne bo manjkala nemška glasba na koncu poglavja.

Za vas pripravljamo še več e-učilnic, saj nam je vaš napredek pomemben!
Scroll to Top