Nemščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica
GUTEN TAG!

Vsebina

DEMO učilnico smo pripravili za vas, da spoznate, kako e-učilnice izgledajo in kaj lahko pričakujete od ostalih. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našim načinom poučevanja tujega jezika. Ne pozabite, da je najboljši način učenja tujega jezika kombinacija samostojnega e-učenja in učenja z učiteljem. Če torej želite povečan učinek samostojnega učenja, priporočamo obisk jezikovnega tečaja v živo ali online.

V DEMO učilnici se boste naučili nekaj osnovnih fraz v nemščini in spoznali boste osnove ločevanja samostalnikov na ženski, moški in srednji spol. Znali boste predstaviti sebe (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Lahko boste povedali, kako se počutite. Za konec pa boste lahko poslušali eno nemško pesem in rešili vaje glede na poslušano.

V e-učilnicah kombiniramo naloge zaprtega tipa in odprtega tipa: povleci in spusti, zapolni praznine, Drži ali ne drži?, interaktivni videoposnetki, izberi pravilen odgovor, naloge vezane na glasbeni posnetek in še veliko več. Naloge spremljajo audio in video posnetki, kar vam bo pomagalo pri vadbi izgovorjave.

Če vas zanima cenik

MODUL 1 (20h)

1A: Dober dan! / Guten tag!

Vsebina

V prvem poglavju se boste naučili nekaj osnovnih fraz v nemščini, predstavitev in spoznali boste nemško abecedo in izgovorjavo ter osnove ločevanja samostalnikov na ženski, moški in srednji spol. Ob koncu boste lahko ločili med formalnim in neformalnim dialogom. Znali se boste predstaviti (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Znali boste sporočiti, kako se počutite in naučili se boste vprašati po telefonski številki ali elektronski naslov. Prav tako boste lahko to povedali drugim. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih fraz za lažje sporazumevanje in nekaj osnovnih glagolov. Za konec pa boste lahko poslušali eno nemško pesem in rešili vaje glede na poslušano.

1B: Kdo si? / Wer bist du?

Vsebina

V drugem poglavju se boste naučili obširneje predstaviti sebe in druge. Naučili se boste nemške osebne zaimke, povedati narodnosti, poklice in jezike v nemščini, spoznali boste nemške, evropske in svetovne slavne osebe ter znali boste predstaviti tudi njih! Pripravili smo vajo, kjer se boste preizkusili v dialogu z uslužbencem na upravni enoti in urejanje osnovnih dokumentov ne bo nikoli več problem. Na koncu bomo spet poslušali glasbo.

1C: Moja družina / Meine Familie

Vsebina

V tretjem poglavju je v ospredju družina. Spoznali boste besedišče družinskih članov, besed za opisovanje oseb in njihovega značaja ter delov telesa. Znali boste narediti svoje družinsko drevo. Naučili se boste tudi spreganje glagolov, ki se končajo na -EN in tudi razliko med glagoloma BITI in IMETI. Spoznali boste simpatično kantavtorico iz Berlina.

MODUL 2 (20h)

1D: Nakupujem oblačila / Klamotten Einkaufen

Vsebina

Tokrat se bomo podali v trgovino z oblačili. Naučili se boste vse o oblekah: vrsta obleke, dodatki, velikost, znamke, barve, materiali, … Naučili se boste povedati, kaj kdo nosi in s tem povezan 3. in 4. sklon. Vadili boste dialog v trgovini z oblačili in naučili se boste spregati glagole na -EN. Seveda tudi v tem poglavju ne manjka glasba.

1E: Pripravljam okusne jedi / Ich bereite leckere Gerichte zu

Vsebina

V tem poglavju bomo uživali v kulinaričnih dobrotah. Naučili se boste besedišče povezano s hrano: živila, hrana in pijača, embalaža, posoda in glagole, ki jih uporabljamo za opisovanje priprave hrane. Vadili bomo dialog v restavraciji in naučili se boste povedati, kaj imate radi in česa nimate radi. Še naprej se bomo učili načine, kdaj uporabimo 2. in 4. sklon. Naučili se bomo tvoriti dvojino in množino samostalnikov in uporabo glagola MÜSSEN.

1F: Kdaj se dobimo? / Wann treffen wir uns?

Vsebina

Po tem poglavju nikoli ne boste imeli več težav z dogovarjanjem za zmenke. Naučili se boste povedati, koliko je ura in govoriti o času. Obvladali boste dneve v tednu, mesece v letu in letne čase. Znali boste povedati, kakšno je vreme. Naučili se boste govoriti o preteklosti in prihodnosti.

MODUL 3 (20h)

1G: V mestu / In der Stadt

Vsebina

Imate težave z razumevanjem napotkov v mestu? Po končanem poglavju to sploh ne bo več težava! Sprehodili se bomo po mestu in naučili se boste opisovati vse stavbe in kje se točno nahajajo, pa tudi prevozna sredstva. Ponovili bomo 1. sklon in 4. sklon, naučili se bomo še 3. sklon. Vadili bomo dialog v mestu, dajati napotke in naučili se boste spregati in uporabljati glagol GEHEN v povezavi s prevoznimi sredstvi. Obvladali boste predloge za mesto predmeta. Naredili bomo tudi pregled z obrazložitvijo razlik med 3. in 4. sklonom.

1H: Moj dom / Mein Zuhause

Vsebina

V 8. poglavju se boste naučili besedišče v zvezi z hišo: sobe v hiši, predmeti v hiši, število (ena, dva, tri, …) v ženskem, moškem in srednjem spolu. Ponovno bomo vadili predlogi za mesto predmeta in različni predlogi za 3. in 4. sklon. Spoznali boste tudi hišna opravila. Ponovno bomo poslušali nemško glasbo.

1I: Boli me / Es tut mir Weh

Vsebina

V tem poglavju boste spoznali obširneje dele telesa in vso besedišče v zvezi z zdravnikom: čutila, zdravstvene težave in kaj vam lahko pomaga pri vaših težavah. Naučili se boste še 3. sklon in velelnik. Na koncu boste seveda še poslušali nekaj nemške glasbe.

MODUL 4 (20h)

1J: Na počitnicah / Im Urlaub

Vsebina

Naučili se boste govoriti o svojih počitnicah: kam iti na počitnice, besedišče v zvezi s prtljago, počitniške namestitve, hotel, … Videli boste nekaj počitniških točk v Nemčiji. Vadili boste dialog v hotelu in naučili se boste uporabiti pogojnik. Vadili boste pogovor o svojih počitnicah in izkušnjah.

1K: Z vlakom ali avtobusom? / Mit dem Zug oder mit dem Bus?

Vsebina

V enajstem poglavju boste ponovili prevozna sredstva in naučili se boste besedišče v povezavi z potovanjem s prevoznimi sredstvi in letališčem. Naučili se boste množino 3. sklona. Vadili boste dialoge na avtobusni in železniški postaji ter na letališču. Spoznali boste nekaj glagolov, ki jih uporabljamo v zvezi s transportom.

1L: Praznujemo in se obiskujemo / Wir feiern und besuchen uns gegenseitig

Vsebina

V zadnjem poglavju prvega modula se boste ogromno naučili o nemški kulturi. Spoznali boste nemške praznike, kako se Nemci in Avstrijci obnašajo na obiskih. Naučili se boste napisati različna sporočila, se pogovarjati po telefonu in izbrati darila za različne priložnosti. Spoznali boste različne vprašalnice glede na različne nemške sklone. Seveda ne bo manjkala nemška glasba na koncu poglavja.

Za vas pripravljamo še več e-učilnic, saj nam je vaš napredek pomemben!
Scroll to Top