Španščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica

Vsebina

DEMO učilnico smo pripravili za vas, da spoznate, kako e-učilnice izgledajo in kaj lahko pričakujete od ostalih. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našim načinom poučevanja tujega jezika. Ne pozabite, da je najboljši način učenja tujega jezika kombinacija samostojnega e-učenja in učenja z učiteljem. Če torej želite povečan učinek samostojnega učenja, priporočamo obisk jezikovnega tečaja v živo ali online.

V DEMO učilnici boste naredili svoje prve korake v španski svet. Naučili se boste nekaj osnovnih fraz v španščini in lahko boste povedali, kako se počutite. Na koncu boste znali povedati, zakaj bi se radi učili špansko in naučili se boste uporabne fraze za sporazumevanje. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih glagolov, med tem spreganje glagola BITI. Za konec pa boste lahko poslušali eno špansko pesem in rešili vaje glede na poslušano.

Study Online Language coffee cup

V e-učilnicah kombiniramo naloge zaprtega tipa in odprtega tipa: povleci in spusti, zapolni praznine, Drži ali ne drži?, interaktivni videoposnetki, izberi pravilen odgovor, naloge vezane na glasbeni posnetek in še veliko več. Naloge spremljajo audio in video posnetki, kar vam bo pomagalo pri vadbi izgovorjave.

Če vas zanima cenik

MODUL 1 (20h)

Study Online Language NY City

1A: Začnimo! / ¡Empezamos!

Vsebina

Pridružite se nam na potepu po Španiji. V prvem poglavju se boste naučili osnov: številke, abecedo, izgovorjava, osnovne fraze za sporazumevanje. Naučili se boste povedati, zakaj se učite špansko in kaj radi delate v prostem času. Na koncu za poslastico in sprostitev vas čaka španska glasba.

1B: Pojdimo s taksijem / Vamos en taxi

Vsebina

Tokrat se boste odpravili boste s taksijem iz letališča v Madrid, spoznali boste številke, plačevanje, okrajšave, vprašalnice. Naučili se boste prepoznati samostalnike ženskega in moškega spola ter tvoriti množino. Na koncu poglavja boste obvladali izgovorjavo španskih besed, naučili pa se boste nekaj o španski kulturi in preizkusili se boste v dialogu s taksistom. V tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

1C: Čas za zajtrk / Hora del desayuno

Vsebina

Pot boste nadaljevali po ulicah Madrida, kjer boste v kavarni naročili malico. Obvladali boste besedišče v povezavi z osnovno hrano oziroma prigrizki. Preizkusili se boste v dialogu v kavarni. Naučili se boste španske določne in nedoločne člene ter uporabo besedi TAMBIÉN in TAMPOCO. 

MODUL 2 (20h)

1D: Moje mesto / Mi barrio

Vsebina

V tretjem poglavju se boste sprehodili po mestu in se naučili kupiti vozovnico za podzemno železnico. Na koncu boste obvladali pomembno razliko vseh treh glagolov BITI v španščini (ser, estar, haber). Naučili se boste opisati svoj kraj in predloge za mesto. Znali boste tudi vprašati za smer, pa tudi dajati napotke v mestu. Naučili se boste barve v španščini, kupiti vozovnico in številke do 20. Tudi v tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

1E: Predstavim ti prijatelja / Te presento a mi amigo

Vsebina

V tem poglavju se boste družili. Spoznali boste novega španskega prijatelja, naučili se boste črkovati, številke do 100, poklice, narodnosti in jezike. Lahko boste povedali, kaj imate radi in kaj ne, pa tudi spregali glagole SER, ESTAR, LLAMARSE in TENER v španščini. Ti glagoli vam bodo prav prišli pri predstavitvi sebe in drugih (znanih in neznanih) oseb. V ta namen pa vam bomo predstavili tudi vprašalnice, da boste lahko sogovornika bolje spoznali.

1F: Gremo na tapase / Vamos de tapas

Vsebina

Nadaljevali boste pohajkovanje po Španiji. Naučili se boste okrepčati s “tapas” v baru s prigrizkom in pivom. Naučili se boste besedišče v povezavi s prigrizki in pijačo. Znali boste poimenovati pribor in opisati okus jedi. Preizkusili se boste v dialogu v restavraciji in naučili se boste spregati pravilne glagole, ki se končajo na -AR, v sedanjiku. Za posladek pa si boste lahko privoščili nekaj španske glasbe.

MODUL 3 (20h)

1G: Nakupujemo darila / Compramos regalos

Vsebina

Čaka vas nakupovanje daril in oblačil, pa tudi nekaj matematike. Če vam ta povzroča preglavice že v maternem jeziku, bodite brez skrbi, obljubimo, da je računanje v španščini čisto enostavno. Naučili se boste organizirati pravo špansko in mehiško fiesto (praznovanje), pa tudi spregati pravilne glagole, ki se končajo na -ER in -IR.

1H: V trgovini z oblačili / En la tienda de ropa

Vsebina

V tem poglavju se boste odpravili v trgovino z oblačili. Naučili se boste besedišče v zvezi z oblačili in materiali. Naučili se boste povedati, kako se oblačite ob različnih priložnostih in ob različnih letnih časih. Tudi na dodatke ne smete pozabiti! Ponovili boste barve in naučili se boste spregati nepravilne glagole, ki imajo spremembe v svojem korenu. Izvedeli boste več o Kanarskih otokih, saj se boste tja odpravili na izlet. Na izletu se boste naučili še nekaj o geografiji: Kako se reče puščava, vulkan, gozd ali jezero v španščini? Po koncu tega poglavja boste vse to obvladali.

1I: Moja dnevna rutina / Mi rutina diaria

Vsebina

V zadnjem poglavju tega modula boste spoznali še več glagolov, tokrat povratni glagoli, s katerimi boste znali opisati svoj dan in aktivnosti. Naučili se boste vprašati koliko je ura in kdaj ste dogovorjeni za zmenek. Naučili se boste dneve v tednu in dele v dnevu. Ob koncu poglavja boste znali govoriti o svoji dnevni rutini, kaj radi počnete v prostem času in kdaj ter kako pogosto kakšno stvar počnete.

MODUL 4 (20h)

1J: V turistični pisarni / En la oficina de turismo

Vsebina

V tem poglavju boste obiskali muzeje, znamenitosti in trgovine. Da ne boste zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se boste pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Naučili se boste tudi dneve v tednu, mesece v letu, deli v dnevu. Spoznali boste še več glagolov, tokrat nepravilni glagoli v sedanjiku.

1K: Potovanje z avtobusom / Un viaje en autobús

Vsebina

Kupili boste vozovnico za vlak ali avtobus in se odpeljali v Medino de Rioseco ali kam drugam. Spoznali boste države in značilnosti Španije in Latinske Amerike. Naučili se boste besedišče v povezavi s prevoznimi sredstvi, letališčem, številke do 10.000, glagole premikanja in še nekaj nepravilnih glagolov.

1L: V hotelu / En el hotel

Vsebina

Ko prispete na svojo destinacijo, se boste nastanili v hostlu, penzionu ali hotelu. Naučili se boste besedišče v povezavi s prtljago, nastanitvijo, pa tudi razlike med glagoli SER, ESTAR in HABER. Nato pa boste načrtovali dan za ogled znamenitosti in aktivnosti, ki jih lahko počnete na potovanju. Ponovili boste uporabo sedanjika (pravilne in nepravilne glagole) in bližnji prihodnjik za samostojno tvorjenje dialogov, govorjenih in pisnih besedil. Za piko na i pa boste poslušali prikupno pesem španske pevke.

MODUL 5 (20h)

2A: Španski tečaj / Una clase de español

Vsebina

Obiskali boste prijateljico Esther in spoznali navade na obisku, poimenovali boste pohištvo in prostore, opisali lokacijo pohištva in naučili se boste opisati predmete, če se slučajno ne spomnite, kako se imenujejo. Naučili se boste govoriti o domačih opravilih in vremenu, pa tudi uporabne fraze, ki vam bodo prav prišle na obisku.

2A: Moja družina / La familia

Vsebina

Obiskali boste Estherine starše na kmetiji. Tako bo beseda nanesla na družino in na opis oseb. Seznanili se bomo tudi s špansko kraljevo družino. Da pa nas ne bodo imeli za nevljudne, se bomo naučili vikati in tikati. Ker bomo nekaj časa preživeli tudi na podeželju, se bomo naučili poimenovati domače in divje živali.

2C: Dan za tržnico / El día de mercado

Vsebina

V pripravi.

Za vas pripravljamo še več e-učilnic, saj nam je vaš napredek pomemben!
Scroll to Top