Španščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica

¡EMPEZAMOS!

Vsebina

DEMO učilnico smo pripravili za vas, da spoznate, kako e-učilnice izgledajo in kaj lahko pričakujete od ostalih. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našim načinom poučevanja tujega jezika. Ne pozabite, da je najboljši način učenja tujega jezika kombinacija samostojnega e-učenja in učenja z učiteljem. Če torej želite povečan učinek samostojnega učenja, priporočamo obisk jezikovnega tečaja v živo ali online.

V DEMO učilnici boste naredili svoje prve korake v španski svet. Naučili se boste nekaj osnovnih fraz v španščini in lahko boste povedali, kako se počutite. Na koncu boste znali povedati, zakaj bi se radi učili špansko in naučili se boste uporabne fraze za sporazumevanje. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih glagolov, med tem spreganje glagola BITI. Za konec pa boste lahko poslušali eno špansko pesem in rešili vaje glede na poslušano.

V e-učilnicah kombiniramo naloge zaprtega tipa in odprtega tipa: povleci in spusti, zapolni praznine, Drži ali ne drži?, interaktivni videoposnetki, izberi pravilen odgovor, naloge vezane na glasbeni posnetek in še veliko več. Naloge spremljajo audio in video posnetki, kar vam bo pomagalo pri vadbi izgovorjave.

MODUL 1 (20h)

1A: ¡Empezamos! - Pa začnimo!​

Vsebina

Pridružite se nam na potepu po Španiji. V prvem poglavju se boste naučili osnov: številke, abecedo, izgovorjava, osnovne fraze za sporazumevanje. Naučili se boste povedati, zakaj se učite špansko in kaj radi delate v prostem času. Na koncu za poslastico in sprostitev vas čaka španska glasba.

1B: En taxi - S taksijem​

Vsebina

Tokrat se boste odpravili s taksijem iz letališča Barajas v center Madrida, spoznali boste številke, plačevanje, okrajšave naslovov, vprašalnice. Naučili se boste prepoznati samostalnike ženskega in moškega spola ter tvoriti množino. Na koncu poglavja boste obvladali izgovorjavo španskih besed, naučili pa se boste nekaj o španski kulturi in preizkusili se boste v dialogu s taksistom. V tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

1C: Hora del desayuno - Čas za zajtrk​

Vsebina

Nadaljevali boste pohajkovanje po Španiji. Naučili se boste okrepčati s “tapasi” v baru s prigrizkom in pivom. Naučili se boste besedišče v povezavi s prigrizki in pijačo. Znali boste poimenovati pribor in opisati okuse jedi. Preizkusili se boste v dialogu v restavraciji in naučili spregati pravilne glagole, ki se končajo na -AR v sedanjiku. Za piko na i pa si boste lahko privoščili nekaj španske glasbe.

Se želite naučiti tujega jezika z učiteljem?

MODUL 2 (20h)

1D: Mi barrio - Moje naselje

Vsebina

V tem poglavju se boste sprehodili po mestu in se naučili kupiti vozovnico za podzemno železnico. Na koncu boste obvladali pomembno razliko vseh treh glagolov BITI v španščini (ser, estar, haber). Naučili se boste opisati svoj kraj in uporabljati predloge in prislove. Znali boste tudi vprašati za smer in tudi dajati napotke za sprehod po mestu. Naučili se boste besede za barve, se znajti na podzemni železnici in številke do 20. Tudi v tem poglavju ne bo manjkala španska glasba.

1E: Te presento a mi amigo - Naj ti predstavim prijatelja​

Vsebina

V tem poglavju se boste družili. Spoznali boste novega španskega prijatelja, naučili se boste črkovati svoje osnovne podatke, da ne bo prišlo do nesporazumov pri zapisu, številke do 100, poklice, narodnosti in jezike. Lahko boste povedali, kaj imate radi in česa ne, pa tudi spregali boste glagole SER, ESTAR, LLAMARSE in TENER v španščini. Ti glagoli vam bodo prav prišli pri predstavitvi sebe in drugih (znanih in neznanih) oseb. V ta namen pa vam bomo predstavili tudi vprašalnice, da boste lahko sogovornika bolje spoznali.

1F: Vamos de tapas - Gremo na tapase​

Vsebina

Nadaljevali boste pohajkovanje po Španiji. Naučili se boste okrepčati s “tapasi” v baru s prigrizkom in pivom. Naučili se boste besedišče v povezavi s prigrizki in pijačo. Znali boste poimenovati pribor in opisati okuse jedi. Preizkusili se boste v dialogu v restavraciji in naučili spregati pravilne glagole, ki se končajo na -AR v sedanjiku. Za piko na i pa si boste lahko privoščili nekaj španske glasbe.

MODUL 3 (20h)

1G: Compramos regalos - Nakupujemo darila

Vsebina

Čaka vas nakupovanje daril in oblačil, pa tudi nekaj matematike. Če vam ta povzroča preglavice že v maternem jeziku, bodite brez skrbi, obljubimo, da je računanje v španščini čisto enostavno. Naučili se boste organizirati pravo špansko in mehiško fiesto (praznovanje), pa tudi spregati pravilne glagole, ki se končajo na -ER in -IR.

1H: En la tienda de ropa - V trgovini z oblačili

Vsebina

V tem poglavju se boste odpravili v trgovino z oblačili. Naučili se boste besedišče v povezavi z oblačili in materiali. Naučili se boste povedati, kako se oblačite ob različnih priložnostih in ob različnih letnih časih. Tudi na dodatke ne smete pozabiti! Ponovili boste barve in naučili se boste spregati nepravilne glagole, ki imajo spremembe v svojem korenu. Izvedeli boste več o Kanarskih otokih, saj se boste tja odpravili na izlet. Na izletu se boste naučili še nekaj o geografiji: Kako se reče puščava, vulkan, gozd ali jezero v španščini?

1I: Mi rutina diaria - Moja dnevna rutina

Vsebina

V zadnjem poglavju tega modula boste spoznali še več glagolov, tokrat povratne glagole, s katerimi boste znali opisati svoj dan in aktivnosti. Naučili se boste vprašati, koliko je ura in kdaj ste dogovorjeni za zmenek ali sestanek. Naučili se boste dneve v tednu in dele dneva. Ob koncu poglavja boste znali govoriti o svoji dnevni rutini, kaj radi počnete v prostem času in kdaj ter kako pogosto kakšno stvar počnete.

MODUL 4 (20h)

1J: En la oficina de turismo - V turistični pisarni​

Vsebina

V tem poglavju boste obiskali muzeje, znamenitosti in trgovine. Da ne boste zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se boste pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Ponovili boste dneve v tednu in se naučili mesece v letu ter dele dneva. Spoznali boste še letne čase in pravila naglaševanja.

1K: Un viaje en autobús - Na potovanju z avtobusom​

Vsebina

Kupili boste vozovnico za vlak ali avtobus in se odpeljali v Medino de Rioseco ali kam drugam. Spoznali boste države,  značilnosti Španije in Latinske Amerike. Naučili se boste besedišče v povezavi s prevoznimi sredstvi, letališčem, številke do 10.000, glagole premikanja in še nekaj nepravilnih glagolov.

1L: En el hotel - V hotelu​

Vsebina

Ko prispete na svojo destinacijo, se boste nastanili v hostlu, penzionu ali hotelu. Naučili se boste besedišče v povezavi s prtljago, nastanitvijo, pa tudi razlike med glagoli SER, ESTAR in HABER. Nato pa boste načrtovali dan za ogled znamenitosti in aktivnosti, ki jih lahko počnete na potovanju. Ponovili boste uporabo sedanjika (pravilne in nepravilne glagole) in bližnji prihodnjik za samostojno tvorjenje dialogov, govorjenih in pisnih besedil. Za piko na i pa boste poslušali prikupno pesem španske pevke.

MODUL 5 (20h)

2A: Una clase de español - Španski tečaj​

Vsebina

Obiskali boste prijateljico Esther in spoznali navade na obisku, poimenovali boste pohištvo in prostore, opisali lokacijo pohištva in naučili se boste opisati predmete, če se slučajno ne spomnite, kako se imenujejo. Naučili se boste govoriti o domačih opravilih in vremenu, pa tudi uporabne fraze, ki vam bodo prav prišle na obisku.

2B: La familia - Moja družina​

Vsebina

Obiskali boste Estherine starše na kmetiji. Tako bo beseda nanesla na družino in na opis oseb. Seznanili se bomo tudi s špansko kraljevo družino. Da pa nas ne bodo imeli za nevljudne, se bomo naučili vikati in tikati. Ker bomo nekaj časa preživeli tudi na podeželju, se bomo naučili poimenovati domače in divje živali.

2C: El día de mercado - Dan za tržnico​

Vsebina

Odpravili se boste na tržnico. Naučili se boste vprašati po ceni in naročati različne količine živil. V tem poglavju boste osvojili besedišče o različnih vrstah trgovin, sadja in zelenjave, izdelkov iz veleblagovnic, pa tudi predloge za mesto. Na področju slovnice se boste naučili o predmetu v tretjem in četrtem sklonu (complemento directo e indirecto), in enostavnega preteklika.

Želite preizkusiti svoje znanje časov v španščini?

Za vas pripravljamo še več e-učilnic, saj nam je vaš napredek pomemben!
Scroll to Top