e-Slovenščina

Slovenščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica

DOBER DAN!

Vsebina

DEMO učilnico smo pripravili za vas, da spoznate, kako e-učilnice izgledajo in kaj lahko pričakujete od ostalih. Prepričani smo, da boste navdušeni nad našim načinom poučevanja tujega jezika. Ne pozabite, da je najboljši način učenja tujega jezika kombinacija samostojnega e-učenja in učenja z učiteljem. Če torej želite povečan učinek samostojnega učenja, priporočamo obisk jezikovnega tečaja v živo ali online.

V DEMO učilnici se boste naučili nekaj osnovnih fraz v slovenščini in spoznali boste osnove ločitve samostalnikov na ženski, moški in srednji spol. Znali boste predstaviti sebe (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Lahko boste povedali, kako se počutite. Za konec pa boste lahko poslušali eno slovensko pesem in rešili vaje glede na poslušano.

V e-učilnicah kombiniramo naloge zaprtega tipa in odprtega tipa: povleci in spusti, zapolni praznine, Drži ali ne drži?, interaktivni videoposnetki, izberi pravilen odgovor, naloge vezane na glasbeni posnetek in še veliko več. Naloge spremljajo audio in video posnetki, kar vam bo pomagalo pri vadbi izgovorjave.

MODUL 1 (20h)

1A: Dober dan!

Vsebina

V prvem poglavju se boste naučili nekaj osnovnih fraz v slovenščini, predstavitev in spoznali boste slovensko abecedo in izgovorjavo ter kako ločimo samostalnike na ženski, moški in srednji spol. Ob koncu boste lahko ločili med formalnim in neformalnim dialogom. Znali boste predstaviti sebe (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Znali boste sporočiti, kako se počutite in naučili se boste vprašati za telefonsko številko ali elektronski naslov. Prav tako boste lahko to povedali drugim. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih fraz za lažje sporazumevanje in nekaj osnovnih glagolov. Za konec pa boste lahko poslušali eno slovensko pesem in rešili vaje. Poglavju smo za piko na i dodali še eno skrivno bonus vsebino.

1B: Kdo si?

Vsebina

V drugem poglavju se boste naučili obširneje predstaviti sebe in druge. Naučili se boste slovenske osebne zaimke, povedati narodnosti, poklice in jezike v slovenščini, spoznali boste slovenske, evropske in svetovne slavne osebe in znali boste predstaviti tudi njih! Naučili se boste uporabljati 2. sklon v nekaterih situacijah. Pripravili smo vajo, kjer se boste preizkusili v dialogu z uslužbencem na upravni enoti in urejanje papirologije ne bo nikoli več problem. Na koncu bomo spet poslušali glasbo in tokrat smo poglavju dodali kar dve skrivni bonus vsebini.

1C: Moja družina

Vsebina

V tretjem poglavju je v ospredju družina. Spoznali boste besedišče povezano z družinskimi člani, besede za opisovanje oseb in njihovega značaja ter dele telesa. Znali boste narediti svoje družinsko drevo. Naučili se boste tudi spreganje glagolov, ki se končajo na -ATI in tudi razliko med glagoloma BITI in IMETI. Spoznali boste en zelo popularen slovenski bend in eno od njegovih najbolj znanih pesmi. Temu poglavju smo dodali skrivno bonus vsebino.

Vas zanimajo informacije za življenje v Sloveniji?

MODUL 2 (20h)

1D: Nakupujem oblačila

Vsebina

Tokrat se bomo podali v trgovino z oblačili. Naučili se boste vse o oblačilih: vrsta oblačil, dodatke, velikost, znamke, barve, materiale. Naučili se boste povedati, kaj kdo nosi in s tem povezan 4. sklon. Vadili boste dialog v trgovini z oblačili in naučili se boste spregati glagole na -OVATI. Seveda tudi v tem poglavju ne manjka glasba. To poglavje ima kar dve skrivni bonus vsebini!

1E: Pripravim okusne jedi

Vsebina

V tem poglavju bomo uživali v kulinaričnih dobrotah. Naučili se boste besedišče povezano s hrano: hrana in pijača, embalaža, posoda in glagole, ki jih uporabljamo za opisovanje priprave jedi. Vadili bomo dialog v restavraciji in naučili se boste povedati, kaj imate radi in česa ne marate. Še naprej se bomo učili različne načine za uporabo 2. sklona. Naučili se bomo tvoriti dvojino in množino samostalnikov. Poglavju smo dodali dve skrivni bonus vsebini.

1F: Kdaj se dobimo?

Vsebina

Po tem poglavju nikoli ne boste imeli več težav z dogovarjanjem za zmenke in sestanke. Naučili se boste povedati, koliko je ura in govoriti o času. Obvladali boste dneve v tednu, mesece v letu in letne čase. Znali boste povedati, kakšno je vreme. Naučili se boste govoriti o preteklosti in prihodnosti.

MODUL 3 (20h)

1G: Moje mesto

Vsebina

Imate težave z razumevanjem napotkov v mestu? Po končanem poglavju to sploh ne bo več težava! Sprehodili se bomo po mestu in naučili se boste opisovati vse stavbe in kje se točno nahajajo, pa tudi prevozna sredstva. Ponovili bomo 2. sklon in 4. sklon, naučili se bomo še 5. in 6. sklon. Vadili bomo dialog v mestu, dajati navodila za pot in naučili se boste spregati in uporabljati glagol MORATI. Obvladali boste predloge za umestitev stavb v mestu. Naredili bomo tudi pregled z razlago razlik med 4., 5. in 6. sklonom. Na koncu smo dodali še dve skrivni bonus vsebini!

1H: Moj dom

Vsebina

V tem poglavju se boste naučili besedišče v povezavi s hišo: prostori v hiši, predmeti in pohištvo v hiši, preštevanje predmetov. Na nov način bomo pogledali predloge za umestitev predmetov v prostor in kombinirali bomo različne predloge za 4., 5. in 6. sklon. Spoznali boste tudi hišna opravila. Ponovno bomo poslušali slovensko glasbo in si pogledali še dva bonus dodatka.

1I: Boli me

Vsebina

V tem poglavju boste spoznali obširneje dele telesa in vso besedišče v povezavi z zdravnikom: čutila, zdravstvene težave in kaj nam lahko pomaga pri naših težavah. Naučili se bomo še 3. sklon in velelnik. Na koncu bomo seveda še poslušali nekaj slovenske glasbe.

MODUL 4 (20h)

1J: Na počitnicah

Vsebina

Naučili se boste govoriti o svojih počitnicah: kam iti na počitnice, besedišče v povezavi s prtljago, počitniške namestitve, hotel in druge namestitve. Videli boste nekaj počitniških točk po Sloveniji. Vadili boste dialog v hotelu in naučili se boste uporabiti pogojnik. Vadili boste govoriti o svojih počitnicah in izkušnjah.

1K: Z vlakom ali avtobusom?

Vsebina

Ponovili boste prevozna sredstva in naučili se boste besedišče v povezavi s potovanjem, s prevoznimi sredstvi in letališčem. Naučili se boste dvojino in množino 5. sklona. Vadili boste dialoge na avtobusni in železniški postaji ter na letališču. Spoznali boste razliko med nekaterimi dovršnimi in nedovršnimi glagoli.

1L: Praznujemo in se obiskujemo

Vsebina

V zadnjem poglavju prve stopnje se boste ogromno naučili o slovenski kulturi. Spoznali boste slovenske praznike, kako se Slovenci obnašajo na obiskih. Naučili se boste napisati različna sporočila, se pogovarjati po telefonu in izbrati darila za različne priložnosti. Spoznali boste različne vprašalnice glede na različne slovenske sklone. Seveda ne bo manjkala slovenska glasba na koncu poglavja.

MODUL 5 (20h)

2A: Spoznajmo se

Vsebina

Drugi modul začnemo s tem, da spoznavamo sebe in druge. Naučili se boste izraziti svoje občutke pri učenju tujega jezika, govoriti o državah, jezikih in narodnostih. Spoznali boste večjezične družine in obvladali boste govorjenje o tem, katere jezike znate in kaj vam je najlažje oziroma najtežje pri učenju tujega jezika ter na kakšne načine se lahko naučimo tuj jezik.

2B: Nakupovanje

Vsebina

V drugem poglavju se boste naučili govoriti o tem, ali radi nakupujete, ali hodite pogosto po nakupih, kje ponavadi nakupujete, govoriti o akcijah, reklamnih letakih, razprodajah, … Spoznali boste trike trgovcev, da vam prodajo kakšno stvar več. Spoznali boste znamenito slovensko čokolado, naučili se boste o zaimkih v slovenščini in ponovili bomo tudi besedni red v stavku.

2C: Grem po opravkih

Vsebina

Za konec modula bomo govorili o opravkih. Naučili se boste vprašalne zaimke in v videu boste spoznali znamenitega slovenskega igralca in komika. Naučili se boste govoriti o času, ali imate preveč/premalo časa za opravke, kaj nam prihrani čas in kaj bi svetoval/-a drugim ljudem, ko govorijo, da nimajo časa. Na koncu bo seveda še slovenska glasba.

Se želite naučiti tujega jezika z učiteljem?

MODUL 6 (20h)

2D: Kje pa delate?

Vsebina

Pogovarjali se bomo o službi. Razširili boste svoj besedni zaklad v povezavi s službo. Naučili se boste opisati, kaj delate, koliko ur traja vaš delovnik, kaj vam je pri delu všeč in kaj ne, ali je boljše delo na daljavo ali v pisarni. Naučili se boste prijaviti za prosto delovno mesto, rešili boste kviz in izvedeli, ali ste zasvojeni z delom. Ponovili bomo drugi sklon ednine in dodali še množino. Naučili se bomo tudi pogojnik in govorili o spremembah, ki se nam dogajajo v življenju.

2E: Najboljši poklic

Vsebina

V drugem poglavju tega modula boste govorili o poklicih. Osvežili boste znanje poklicev ženskega in moškega spola, izrazi v zvezi s poklici in o perspektivnih poklicih prihodnosti. Prebrali boste o tem, ali je delo lahko tudi zabava. Naučili se boste razlikovati dovršne in nedovršne glagole in poslušali boste še nekaj glasbe.

2F: Naši odnosi

Vsebina

Čisto na koncu boste lahko trenirali bralno razumevanje. Naučili se boste svojilne zaimke. Naučili se boste govoriti o osebah in o pozitivnih in negativnih lastnostih. Vadili boste sklanjanje pridevnikov. Naučili se boste primerjati lastnosti oseb in stvari s primernikom in presežnikom samostalnika. S pomočjo detektivke pa boste spoznali vprašalnice za vse sklone in tudi nedoločne ter nikalne zaimke. Na koncu boste spoznali razliko med čustvi in občutkih.

MODUL 7 (20h)

2G: Koncerti, filmi, prireditve

Vsebina

Spoznali boste, kako se Slovenci najraje zabavajo. Spoznali boste značilne slovenske prireditve, znane Slovence, znane slovenske prireditve in filme, … Ob koncu poglavja boste znali prebrati oglase o prireditvah in se odločiti, kam bi šli, pa tudi vprašati po dodatnih informacijah. Naučili se boste govoriti o izkušnjah in med dvema možnostima izbrati, kaj vas bolj zanima. Ponovili bomo kontrast med 2., 4. in 5. sklonom. Ponovili bomo dvojino in množino 5. sklona. Naučili se boste besedni red v slovenščini in kako pravilno uporabljati veznika AMPAK in PA. Poglavje ima skrivno bonus vsebino.

2H: V pripravi

Vsebina

Kmalu na voljo.

2I: V pripravi

Vsebina

Kmalu na voljo.

Za vas pripravljamo še več e-učilnic, saj nam je vaš napredek pomemben!
Scroll to Top