Akcija!

Slovenščina: cela 1. stopnja

Original price was: 144,00 €.Current price is: 72,00 €.

Opis

Slovenščina 1a: Dober dan!
V prvem poglavju se boste naučili nekaj osnovnih fraz v slovenščini, predstavitev in spoznali boste slovensko abecedo in izgovorjavo ter kako ločimo samostalnike na ženski, moški in srednji spol. Ob koncu boste lahko ločili med formalnim in neformalnim dialogom. Znali boste predstaviti sebe (ime, priimek, poklic, narodnost in jezike, ki jih govorite). Znali boste sporočiti, kako se počutite in naučili se boste vprašati za telefonsko številko ali elektronski naslov. Prav tako boste lahko to povedali drugim. Obvladali boste tudi nekaj osnovnih fraz za lažje sporazumevanje in nekaj osnovnih glagolov. Za konec pa boste lahko poslušali eno slovensko pesem in rešili vaje. Poglavju smo za piko na i dodali še eno skrivno bonus vsebino.

Slovenščina 1b: Kdo si?
V drugem poglavju se boste naučili obširneje predstaviti sebe in druge. Naučili se boste slovenske osebne zaimke, povedati narodnosti, poklice in jezike v slovenščini, spoznali boste slovenske, evropske in svetovne slavne osebe in znali boste predstaviti tudi njih! Naučili se boste uporabljati 2. sklon v nekaterih situacijah. Pripravili smo vajo, kjer se boste preizkusili v dialogu z uslužbencem na upravni enoti in urejanje papirologije ne bo nikoli več problem. Na koncu bomo spet poslušali glasbo in tokrat smo poglavju dodali kar dve skrivni bonus vsebini.

Slovenščina 1c: Moja družina
V tretjem poglavju je v ospredju družina. Spoznali boste besedišče povezano z družinskimi člani, besede za opisovanje oseb in njihovega značaja ter dele telesa. Znali boste narediti svoje družinsko drevo. Naučili se boste tudi spreganje glagolov, ki se končajo na -ATI in tudi razliko med glagoloma BITI in IMETI. Spoznali boste en zelo popularen slovenski bend in eno od njegovih najbolj znanih pesmi. Temu poglavju smo dodali skrivno bonus vsebino.

Slovenščina 1d: Nakupujem oblačila
Tokrat se bomo podali v trgovino z oblačili. Naučili se boste vse o oblačilih: vrsta oblačil, dodatke, velikost, znamke, barve, materiale. Naučili se boste povedati, kaj kdo nosi in s tem povezan 4. sklon. Vadili boste dialog v trgovini z oblačili in naučili se boste spregati glagole na -OVATI. Seveda tudi v tem poglavju ne manjka glasba. To poglavje ima kar dve skrivni bonus vsebini!

Slovenščina 1e: Pripravim okusne jedi
V tem poglavju bomo uživali v kulinaričnih dobrotah. Naučili se boste besedišče povezano s hrano: hrana in pijača, embalaža, posoda in glagole, ki jih uporabljamo za opisovanje priprave jedi. Vadili bomo dialog v restavraciji in naučili se boste povedati, kaj imate radi in česa ne marate. Še naprej se bomo učili različne načine za uporabo 2. sklona. Naučili se bomo tvoriti dvojino in množino samostalnikov. Poglavju smo dodali dve skrivni bonus vsebini.

Slovenščina 1f: Kdaj se dobimo?
Po tem poglavju nikoli ne boste imeli več težav z dogovarjanjem za zmenke in sestanke. Naučili se boste povedati, koliko je ura in govoriti o času. Obvladali boste dneve v tednu, mesece v letu in letne čase. Znali boste povedati, kakšno je vreme. Naučili se boste govoriti o preteklosti in prihodnosti.

Slovenščina 1g: Moje mesto
Imate težave z razumevanjem napotkov v mestu? Po končanem poglavju to sploh ne bo več težava! Sprehodili se bomo po mestu in naučili se boste opisovati vse stavbe in kje se točno nahajajo, pa tudi prevozna sredstva. Ponovili bomo 2. sklon in 4. sklon, naučili se bomo še 5. in 6. sklon. Vadili bomo dialog v mestu, dajati navodila za pot in naučili se boste spregati in uporabljati glagol MORATI. Obvladali boste predloge za umestitev stavb v mestu. Naredili bomo tudi pregled z razlago razlik med 4., 5. in 6. sklonom. Na koncu smo dodali še dve skrivni bonus vsebini!

Slovenščina 1h: Moj dom
V tem poglavju se boste naučili besedišče v povezavi s hišo: prostori v hiši, predmeti in pohištvo v hiši, preštevanje predmetov. Na nov način bomo pogledali predloge za umestitev predmetov v prostor in kombinirali bomo različne predloge za 4., 5. in 6. sklon. Spoznali boste tudi hišna opravila. Ponovno bomo poslušali slovensko glasbo in si pogledali še dva bonus dodatka.

Slovenščina 1i: Boli me
V tem poglavju boste spoznali obširneje dele telesa in vso besedišče v povezavi z zdravnikom: čutila, zdravstvene težave in kaj nam lahko pomaga pri naših težavah. Naučili se bomo še 3. sklon in velelnik. Na koncu bomo seveda še poslušali nekaj slovenske glasbe.

Slovenščina 1j: Na počitnicah
Naučili se boste govoriti o svojih počitnicah: kam iti na počitnice, besedišče v povezavi s prtljago, počitniške namestitve, hotel in druge namestitve. Videli boste nekaj počitniških točk po Sloveniji. Vadili boste dialog v hotelu in naučili se boste uporabiti pogojnik. Vadili boste govoriti o svojih počitnicah in izkušnjah.

Slovenščina 1k: Z vlakom ali avtobusom?
Ponovili boste prevozna sredstva in naučili se boste besedišče v povezavi s potovanjem, s prevoznimi sredstvi in letališčem. Naučili se boste dvojino in množino 5. sklona. Vadili boste dialoge na avtobusni in železniški postaji ter na letališču. Spoznali boste razliko med nekaterimi dovršnimi in nedovršnimi glagoli.

Slovenščina 1L: Praznujemo in se obiskujemo
V zadnjem poglavju prvega modula se boste ogromno naučili o slovenski kulturi. Spoznali boste slovenske praznike, kako se Slovenci obnašajo na obiskih. Naučili se boste napisati različna sporočila, se pogovarjati po telefonu in izbrati darila za različne priložnosti. Spoznali boste različne vprašalnice glede na različne slovenske sklone. Seveda ne bo manjkala slovenska glasba na koncu poglavja.

 

Dodatne informacije

Jezik

Slovenščina

Modul

Modul 1, Modul 2, Modul 3, Modul 4

Stopnja

1. stopnja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Slovenščina: cela 1. stopnja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…

Scroll to Top