e-English

English: e-classroom

An easy and fun way to learn a foreign language.

Program

MODUL 9 (20h)

3A: How we really spend our time?

Content

Kako ljudje preživljamo prosti čas? Kako ljudje zapravljamo čas v službi? Ali kuhate ali naročite hrano na dom? Kakšnih načrtov se veselite? Ta uvodna enota vas popelje skozi nekaj uporabnega, vsakdanjega besedišča, da vas ogreje in spodbudi razmišljanje v angleščini. Imeli boste tudi priložnost pregledati najosnovnejše sedanjike in se spomniti, zakaj ne bi smeli reči “I’m thinking this wasn’t a good idea”. Ne pozabite: trdna podlaga je temelj učenja angleščine na nadaljevalnem nivoju.

3B: A wedding I'll never forget

Content

Se znate pogovarjati o porokah in posebnih dogodkih? Ali je reserve a venue pravilno v angleščini? Ali lahko uporabite frazo “a whirl of activity” v stavku? V tej enoti se boste naučili besedišče za pogovor o porokah, po tem pa boste ponovili pretekle čase in kako lahko uporabljate to dvoje skupaj za pogovor o preteklih dogodkih. Je pravilno Had you been to Spain ali did you go to Spain before the wedding? Dokončajte to poglavje, da poizveste več.

3C: Leading a successful life

Content

Kaj vam pomeni uspeh? Ali menite, da je denar edini pokazatelj uspešnega življenja? Po zaključku te enote boste lahko samozavestno razpravljali o tej temi. Ali lahko sami pravilno uporabite “ambition” in “ambitious“? Ali je pravilno to be jealous of ali jealous on someone? Po učenju novega besedišča se boste naučili več načinov govoriti o prihodnosti. Je pravilno will you go to the meeting ali are you going to the meeting? Ali celo are you going to go to the meeting?Prihodnost ni vklesana v kamen, je pa zagotovo včasih točno določeno, kako smemo govoriti o prihodnosti. Izpolnite to enoto, če želite izvedeti več.

If you are interested in pricing information

MODUL 10 (20h)

3D: How has your life changed

Content

V tem poglavju se boste osredotočili na to, kako so se stvari spremenile, začenši s sanjami iz otroštva, in nadaljevali svojo pot do sedanjosti. Kaj pomeni getting on? Ali je pravilno tired of ali tired on your job? Izvedite več o sedanjiku present perfect z Emmo, Kate, Lauro in Petrom, štirimi prijatelji, ki se ponovno snidejo leta po končani univerzi. Kdo se je lotil novega hobija? Kaj namerava Peter? Ali je pravilno work on, work in, work as ali work for? Izpolnite to enoto, če želite izvedeti več.

3E: I’ve been writing emails all day!

Content

Naučite se podrobneje govoriti o delu, karierni lestvici in konkretnih delovnih nalogah. Kako pomembno se vam zdi interno usposabljanje? Ali je pravilno get a salary rise ali a pay rise? Katera je razlika med to be in charge of ali in charge for your own department at work? Ali lahko v stavku uporabite besedo “resignation”? Po učenju novega besedišča, povezanega z delom, se ta enota osredotoči na dolgotrajna nedavna dejanja in njihove posledice (sicer znano kot present perfect continuous tense). Zakaj je Simon razočaran? Ker se ves dan ukvarja s težavnimi strankami. Kaj pa vi – kaj ste počeli ves dan?

3F: My childhood friends

Content

Po zaključku tega poglavja boste lahko veliko bolj poglobljeno in podrobno govorili o ljudeh okoli sebe – od videza do osebnostnih lastnosti. Kdo od vaših prijateljev je sod smeha? Je Linda middle-aged ali in her middle ages? Ko se boste naučili opisovati ljudi, jih boste začeli primerjati s primerjalnimi in presežnimi pridevniki. Je Frank odkritejši od tebe? Je Jack funner ali more fun od Daniela? Kdo je najbolj zadržana oseba, ki jo poznate? Je pravilno cleverer or more clever? Naučili se boste tudi govoriti o velikih in majhnih razlikah med stvarmi in ljudmi z besedami, kot so considerably, slightly in marginally. Kaj še čakate?

MODUL 11 (20h)

3G: Should I see a doctor?

Content

Se znate pogovarjati o zdravju? Kaj odgovorite nekomu, ki reče: “I’m not feeling very good”? Ali lahko opišete simptome pogostih zdravstvenih težav? Ko boste prebrali o družini Collins, se boste naučili uporabljati phrasal verbs povezani z zdravjem in poškodbami, kot so come down with, fight off in put your back out. Poleg tega, da se boste naučili pravilno uporabljati besede “ache”, “pain” in “hurt”, ko se z zdravnikom pogovarjate o zdravstvenih težavah, naučili se boste tudi svetovati. Martha ima gripo! Kaj naj stori? Ali poznate razliko med don’t have to in mustn’t? Kaj pa nasveti v preteklosti? You know, you really shouldn’t have forgotten your tissues.

3H: He can't have been an upstanding citizen, then!

Content

Kdo je pošten državljan? Kaj je delo policista? Ali kdaj prekršite pravila? V 8. poglavju se boste naučili vsega o besedišču zakona in kazni, tako v uradni kot v vsakdanji angleščini. Izvedeli boste veliko novih kolokacij, sinonimov in drugih uporabnih fraz. Brali boste detektivu, ki poskuša rešiti umor! Ali je možno, da je bila žrtev zastrupljena in napadena? To vodi do slovničnega dela enote, ki se nanaša na modalne glagole – posebej za možnost in sklepanje –, tako kot pravi detektiv!

3I: What's on TV tonight?

Content

Večina ljudi precej gleda televizijo, a se znate pogovarjati o televiziji? To poglavje vas popelje skozi uporaben televizijski besednjak: vse od vklopa do opisa vaših najljubših (ali celo najbolj osovraženih) televizijskih oddaj. Resničnostni šovi so trenutno zelo popularni, sploh tisti o preživetju! Bi lahko zmagali v nevarnih izzivih v divjini in bi lahko prelisičili svojo konkurenco? Po zaključku te enote se boste lahko pogovarjali o vseh svojih sposobnostih – preteklih, sedanjih in prihodnjih – in končno ne boste imeli več težav z »could« in »manage to«.

MODUL 12 (20h)

3J: What will it take to save the planet?

Content

Kako pogosto razmišljate o okolju? Ali menite, da bi si morali vsi prizadevati za recikliranje svojih odpadkov? V tem poglavju se boste naučili govoriti o okolju, onesnaževanju in drugih globalnih vprašanjih skupaj z novimi negativnimi pridevniki, kot sta »irreparable« in »unrelated«. Video o globalnem segrevanju vas bo spodbudil k razmišljanju o posledicah in pogojih, kar je krasno izhodišče za vadbo pogojnih stavkov. To poglavje pregleda prvi pogojnik in ga primerja z zero conditional stavki. Bomo rešili okolje, če nehamo kupovati toliko oblačil? Da ugotovite, boste morali končati to poglavje.

3K: If I weren't stuck in the office...

Content

Koliko časa porabite za pogovor o svojih potovalnih načrtih ali preteklih počitnicah, na katerih ste bili? Zaradi besedišča v tej enoti bo sanjarjenje o potovanju še prijetnejše. Ko boste spoznali razliko med besedami “journey”, “trip” in “travel”, se boste naučili novih besed in besednih zvez, povezanih z leti in letenjem. Ali veste, kaj je nasprotje od besedne zveze return journey ? Kdo vam reče, da se pripnete z varnostnim pasom? Ko boste odgovorili na ta vprašanja, boste izvedeli vse o počitniški nastanitvi in ogledih znamenitosti. Oh, kako lepo bi bilo potovati med službenim časom! S tem v mislih bomo naše željno razmišljanje nadaljevali z drugim pogojnikom (If you were in China at the moment, what would you visit?), nato pa ga boste primerjali s prvim pogojnikom.

3L: We used to sort things out together

Content

S kom se običajno pogovorite, ko imate težave? Kako hitro običajno pridete do rešitev? V tem poglavju boste obravnavali besedišče za razpravo o težavah in iskanje rešitev s poudarkom na phrasal verbs, ki so zelo pogosti v vsakdanji angleščini. Slovnični del te enote se nato osredotoči na pogovor o navadah – preteklih navadah – in razliki med used to in would! Če je pravilno “I would cycle around the city every week“, zakaj potem ne morete reči “I would own a pet parrot when I was a child?” Ob koncu poglavja boste vedeli zakaj.

MODUL 13 (20h)

4A: How much is a little cash?

Content

V tem poglavju se boste naučili pogoste besedne zveze in idiome o denarju in finančnih okoliščinah. Kdo je on the breadline in kdo je well off? Poznate pomen I wish I made a killing like my neighbour John? Ste že kdaj morali pay through your nose for something? Poglavje zajema tudi uporaben besednjak za cene, in vsebuje pregled besed, kot so “some“, “enough“, “plenty of“, “neither” in podobne. To so … kvantifikatorji! Skromne besede, s katerimi je veliko lažje opisati količino! Prav tako so zelo enostavni za uporabo, ko veste, kako jih morate uporabiti.

4B: Drop me off on the main street, please

Content

Ali veste, kaj pomeni draw up, pull in in drop off? V tem poglavju se boste naučili uporabljati phrasal verbs in drugo besedišče za pogovor o vožnji in prometu, preden nadaljujete z učenjem več o mestnih območjih. Po zaključku tega poglavja se boste lahko pogovarjali o očarljivih zgradbah, prestižnih trgovinah in visokih stanovanjih v središču mesta. Naučili se boste tudi, kako pravilno uporabljati a/an in the. Je pravilno litter strewn in the street, a litter strewn in a street, ali samo litter strewn in street? Če želite izvedeti, dokončajte to poglavje.

4C: Can we agree to differ?

Content

Kako dobri ste v strinjanju in nestrinjanju z ljudmi? Ta enota se osredotoča na razširitev vašega besedišča s frazami, kot so “tend to agree“, “settle our differences” in “agree to differ” v kombinaciji s številnimi različnimi uporabnimi opisnimi besedami za opis konflikta. Kasneje v tem poglavju se boste naučili izraziti, česa ne predlagate, kako povedati, da je nekdo dober v nečem, kaj želite, da nekdo naredi, in še veliko več.

We are preparing even more e-classrooms for you, because your progress is important to us!
Scroll to Top