Španščina: e-učilnica

Naučite se jezika na enostaven in zabaven način.

Program

DEMO učilnica - Empezamos / Začnimo

Vsebina

Moji prvi koraki v španski svet. Naučili se boste pozdraviti in vprašati za počutje. Pa tudi nekaj osnovnih fraz, številke, abecedo, kaj radi počnete, predstaviti sebe in druge.

Study Online Language coffee cup

MODUL 1 (20h)

Vsebina

Pridruži se nam na potepanju po Španiji kar v Ljubljani. Na tečaju popotniške španščine se bomo odpravili s taksijem iz letališča v Madrid, spoznali bomo številke, plačevanje, kako izpolniti obrazec, naročili bomo zajtrk v kavarni, uporabljali osnovne glagole in se učili preko fraz. Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje. Sprehodili se bomo po mestu peš ali z javnim mestnim prevozom.

Poglavja

1A: En Madrid / V Madridu

1B: Un amigo / Prijatelj

1C: Kilómetro cero / Kilometer 0

MODUL 2 (20h)

Vsebina

Klepetali bomo o slavnih osebah, ki smo jih spoznali na zabavi. Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje. Nadaljujemo pohajkovanje po Španiji kar v Ljubljani. Naučili se bomo okrepčati s “tapasi” v baru s prigrizkom in pivom, znali bomo poimenovati pribor in opisati okus jedi. Čaka nas nakupovanje daril in oblačil, praznovanje po špansko in mehiško.

Poglavja

1D: Merche y Jorge / Merche in Jorge

1E: Ir de tapas / Gremo na tapase

1F: Un regalo / Darilo

MODUL 3 (20h)

Vsebina

Obiskali bomo muzeje, znamenitosti in trgovine. Da ne bomo zamujali ali čakali pred zaprtimi trgovinami med siesto, se bomo pozanimali, kakšni so odpiralni časi in koliko je ura. Spoznali bomo še več glagolov, s katerimi bomo znali opisati svoj dan in aktivnosti.

Poglavja

1G.1: En la tienda de ropa / V trgovini z oblačili

1G.2: En la oficina de turismo / V turistični pisarni

MODUL 4 (20h)

Vsebina

Kupili bomo vozovnico za vlak ali avtobus in se odpeljali v Medino de Rioseco ali kam drugam. Spoznali bomo značilnosti Španije in Latinske Amerike. Določili bomo destinacijo potovanja, spakirali prtljago v kovček ali nahrbtnik. Kaj če se nam prtljaga na poti izgubi in bomo morali nadomestiti vse, kar manjka?

Ko prispemo na našo destinacijo, se bomo nastanili v hostlu, penzionu ali hotelu. Nato pa bomo načrtovali dan za ogled znamenitosti in aktivnosti, ki jih lahko počnemo na potovanju. Naučili se bomo uporabljati sedanjik (pravilne in nepravilne glagole) in bližnji prihodnjik za samostojno tvorjenje dialogov, govorjenih in pisnih besedil.

Poglavja

1H: Un billete de ida / Enosmerna vozovnica

1I: Hay un hotel / Tam je hotel

MODUL 5 (40h) A2.1

Vsebina

Obiskali bomo prijateljico Esther in spoznali navade na obisku, poimenovali bomo pohištvo in prostore, opisali lokacijo pohištva in naučili se bomo opisati predmete, če se slučajno ne spomnimo, kako se imenujejo. Naučili se bomo govoriti o naših načrtih v prihodnosti in tako uporabljali prihodnjik. Načrtovali bomo potovanje. Obiskali bomo Estherine starše na kmetiji. Tako bo beseda nanesla na družino in na opis oseb. Seznanili se bomo tudi s špansko kraljevo družino. Da pa nas ne bodo imeli za nevljudne, se bomo naučili vikati in tikati. Ker bomo nekaj časa preživeli tudi na podeželju, se bomo naučili poimenovati domače in divje živali. Esther in Merche nas bosta poslali v trgovino. Bomo znali nakupiti vsa živila? Spoznali bomo tudi različne trgovine, si razširili besedni zaklad na področju hrane, napisali sestavine za recept in se naučili uporabljati še ostale zaimke (complemento directo, indirecto, kazalne zaimke).

Poglavja

2A: Una clase de español / Španski tečaj

2B: La familia de Esther / Estherina družina

2C: El día de mercado / Tržni dan

MODUL 6 (40h) A2.2

Vsebina

Naredili bomo prve korake v preteklost. Odkrivali bomo špansko in latinsko-ameriško zgodovino, revolucije, kralje in kraljice. Pogovarjali se bomo o preteklih dogodkih, brali bomo pravljice in sestavljali svoje zgodbe. Reševali bomo ljubezenske težave, organizirali romantične zmenke, izbirali primerne restavracije in pisali mnenja. Preizkušali bomo vina v vinski kleti in poiskusili izbrane tipične jedi iz Latinske Amerike. Čaka nas veliko zabavnih in igrivih trenutkov in končno bomo toliko nadgradili znanje, da se bomo lahko samostojno izražali. Učili se bomo sproščeno pogovarjati, utrjevali bomo preko iger in simulacij popotniških situacij in multimedijske interaktivne izkušnje.

Poglavja

2D: En el restaurante / V restavraciji

2E:

2F:

MODUL 7 (40h) A2.3

Vsebina

Naučimo se pripovedovati o izkušnji pri zdravniku, poimenovati dele telesa, govoriti o bolečini, poškodbah, boleznih in zdravljenju, govoriti o počutju, športu, uporabljati velelnik in vse preteklike, pripovedovati o preteklih izkušnjah, opisovati okoliščine, debatirati in argumentirati.

MODUL 8 (40h) B1.1

Vsebina

Znamo govoriti o svojih navadah v sedanjiku, pripovedovati o preteklih izkušnjah, govoriti o začetku, trajanju in zaključku dogodka, uporabljati glagolske perifraze, govoriti o delu in izobraževanju, govoriti o situaciji v preteklosti, tvoriti napovedi v prihodnosti, govoriti o družbenih težavah, govoriti o potovanjih, izraziti prepoved in dovoljenje, govoriti o družbi, povzeti sestavek ali knjigo, govoriti o filmih in knjigah, pripovedovati šale.

MODUL 9 (40h) B1.2

Vsebina

Znamo dati nasvete, napotke, napisati oglas, govoriti o oglaševanju, izražati želje, reklamacije, pritožbe, predlagati rešitve, napisati odprto pismo, govoriti o politiki, družbi in izobraževanju, pogovarjati se po telefonu, prenesti sporočilo, povzeti sporočilo, pripovedovati anekdote, pripovedovati o potovanjih, govoriti o vzrokih in posledicah.

MODUL 10 (40h) B1.3

Vsebina

Znamo govoriti o različnih izumih, oblikovalskih projektih, natančno opisati stvari, uporabljati superlative, govoriti o ekoloških potezah, o solidarnosti, izražati mnenja, uporabljati subjuntivo, delati hipoteze, predvidevati, govoriti o misterijih in o verstvih.

MODUL 11 (40h) B2.1

Vsebina

Znamo izraziti interese in čustva, govoriti o medsebojnih odnosih, pokazati nestrinjanje v različnih registrih in situacijah, omehčati izražanje nestrinjanja, argumentirati, govoriti o občutkih, manijah, znamo opisati lastnosti ljudi, izražati mnenje o predmetih in krajih, izražati mnenje o vedenju, znamo govoriti o okolju in o solidarnosti, znamo govoriti o nenavadnih doživetjih, psihologiji in znanosti, znamo uporabljati subjuntivo. ​

MODUL 12 (40h) B2.2

Vsebina

Znamo analizirati novico in jo komentirati, pripovedovati novice in pri tem uporabljati ustrezne glagole, govoriti o zgodovini, ekonomiji, politiki, družbenih problemih, vasi in mestu, izražati mnenje, vrednotiti različne opcije, predlagati pogoje, zagovarjati mnenje, izražati strinjanje in nestrinjanje, govoriti o resničnostnih šovih, športu, tradiciji, izražati čustva, govoriti o mladinskih stilih (tribus urbanas).
Scroll to Top